Interim HR Advies: Flexibel voor de klant betrouwbaar en schaalbaar en partnership

Home » HR Management » Interim HR Advies: Flexibel voor de klant betrouwbaar en schaalbaar en partnership

Inhoudsopgave: Interim HR Advies: Flexibel voor de klant betrouwbaar en schaalbaar en partnership

HR Advies

Al meer dan 7 jaar ondersteunen wij dit bedrijf, dat actief is in de AGF-sector, met onze arbeidskundige diensten en HR advies. Ooit is de relatie begonnen met het verzorgen van een arbeidsdeskundige rapportage voor één van hun zieke medewerkers. Er kwamen steeds meer vragen aangaande het verzuimdossier. Zo groeide de relatie met de HR-medewerker op meerdere terreinen, dan alleen het ziekte verzuim.  Onder andere als sparringpartner in ingewikkelde personeelsdossiers geven wij de nodige HR adviezen. Wij kijken graag met een objectieve blik en out-of-the-box benadering naar dergelijke dossiers. Dit leidt dan vaak tot minder gecompliceerde oplossingen.

Verzuim trajecten

Wij begeleiden voor deze relatie de verzuimtrajecten tot en met de UWV-keuring. Hier stopt vaak de arbodienst, maar heeft de werkgever er heel veel baat bij dat het UWV de juiste beslissing neemt. In deze laatste fase is het soms nodig bij te sturen. Wij kunnen daarbij als arbeidsdeskundige ontbrekende informatie toevoegen of de medewerker begeleiden in dit gesprek.

Mediation

Ook worden we als mediator ingezet om kleine angeltjes te verwijderen in de relatie tussen werkgever en werknemer voordat deze groter werden en een eigen leven gaan leiden. Ten tijde van het uitvallen van de HR-medewerker zelf is ons gevraagd om het dossier met de arbodienst tot nader orde over te nemen.

HR advies bij werkprocessen en robotisering

Daarnaast hebben wij tijdens de verhuizing van het bedrijf naar een groter pand (en de daarmee ingezette verdere robotiseringsslag van de werkprocessen) de directie ondersteund met HR advies op beleidsmatig vlak. Verandering van werkprocessen heeft altijd gevolgen voor werknemers. Hier eerlijk en slim mee omgaan voorkomt ontevredenheid. Wij hebben de directie ondersteund in de keuzes en tevens de kaders geschetst, van wat wel en niet mogelijk is tijdens een dergelijk traject.

Andere relevante blog posts

Ontdekt u tijdens het lezen dat u hulp hierbij nodig hebt? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Telefonisch contact

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak: 078 20 49 113

Afspraak plannen

Nu geen tijd? Check de agenda en boek een tijdstip waarop wij u terug bellen!