Adres: Bomkade 16, 3311 JD Dordrecht

  • Mail
  • Phone
  • Linked In
[jz-sidebar]

Groeien door overnames

Bent u van plan een overname te doen? Staat u op dit moment aan de vooravond om een belangrijke overname te doen, waardoor u uw onderneming kan laten groeien?Het doen van overnames is een beproefde strategie om als onderneming te kunnen groeien. Bij het doen van overnames, komt heel veel kijken. Het kan een grote impact hebben op uw organisatie en op de mensen, die bij u werken. Voordat u de overname doet, is het daarom heel verstandig om goed onderzoek / due diligence te doen of de beoogde target wel de juiste is voor uw onderneming?

Hierbij spelen niet alleen financiële (harde) factoren een rol, maar zeker ook zachtere factoren als cultuur en organisatie. Er zijn vele voorbeelden te vinden van succesvolle overnames, maar ook vele voorbeelden van mislukte overnames. Daarom is het goed om niet over één nacht ijs te gaan. Voer vooraf echt goed onderzoek uit of u deze overname moet doen en of u deze overname nu moet doen want ook de timing kan belangrijk zijn.

Hoe financier ik een overname?

Als u na goed onderzoek nog steeds van plan bent om de overname te doen, dan is de financiering van deze overname een volgende belangrijke stap. Net als bij het financieren van een bedrijfspand, heeft het financieren van een overname een grote invloed op uw financiële situatie. Doordat u extern geld leent, zal u te maken krijgen met hogere rente- en aflosverplichtingen dan daarvoor. Het is belangrijk dat u voldoende cashflow genereert om aan deze nieuwe verplichtingen te kunnen voldoen.

Looptijd financiering

De looptijd van de financiering is vaak een goede leidraad of u een goede aankoop heeft gedaan. Als u namelijk in staat bent om de nieuwe financiering snel helemaal af te lossen, heeft u de overname in relatief korte tijd volledig terugverdiend. Als de financieringen volledig zijn afbetaald, bent u eigenlijk pas echt eigenaar van de overgenomen partij geworden. Let hierbij ook op een eventuele vendor loan, een achtergestelde lening van de verkoper. Deze moet u uiteindelijk ook terugbetalen.

Door onze jarenlange ervaring in het bankwezen en ook specifiek in het financieren van overnames, zijn wij de uitgelezen partij om u te adviseren over de overname en de financiering daarvan. Wij zullen daarbij geen zoete broodjes bakken en ook eerlijk feedback geven als wij van mening zijn, dat het niet verstandig is om nu een dergelijke overname te doen. Dan zullen wij met u kijken, wat ervoor nodig is om in de toekomst een dergelijke overname wel te kunnen doen.

NL investeert

Doordat wij zijn aangesloten bij het netwerk van NLInvesteert, kunnen wij verschillende financieringsvormen combineren om op deze manier een maatwerkoplossing te creëren die het beste past bij uw situatie. Dat kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van één of meerdere leningen en een rekening-courant krediet voor het invullen van de werkkapitaalbehoefte. Wij zijn daarbij niet alleen uw regisseur maar ook uw strategische sparringpartner.

Wij gaan graag met u het gesprek aan om te kijken naar de mogelijkheden. Als u vrijblijvend een gesprek in wil plannen, neemt u dan contact op met ons via onderstaande button.

Neem Contact op Plan een gratis consult

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van ondernemersnieuws en
recente ontwikkelingen en trends in het MKB.

Arrow
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Mail
Phone