Een Financieel gezond bedrijf blijven

Home » Dienstverlening » Strategisch Bedrijfsadvies » Een Financieel gezond bedrijf blijven

Inhoudsopgave: Een Financieel gezond bedrijf blijven

Financieel gezond bedrijf blijven

Veranderende bedrijfsomstandigheden vragen voortdurend om uw flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Zonder dát leiden veranderingen onherroepelijk tot meer werk en werkdruk, tot extra kosten, tot klanten die vertrekken, tot ontevreden medewerkers en – uiteindelijk – tot een minder financieel gezond bedrijf.

Als ondernemer wordt het steeds moeilijker om het overzicht te kunnen houden, zodat u weet waar u mee bezig bent. Steeds lastiger om goed inzicht te hebben in welke zaken voor uw onderneming allemaal van belang zijn. Steeds ingewikkelder welke investering u wel moet doen en welke u vooral niet moet doen om bij te kunnen blijven in de almaar veranderende markt.

Gaat het goed met uw organisatie en wilt u groeien? En gaat u hiervoor meer en meer een beroep doen op financiële middelen? Dan is het noodzakelijk om de financiële gezondheid van uw onderneming te blijven monitoren.

Zit uw bedrijf middenin een groei- of krimpfase? Is er sprake van een fusie of overname? Zijn er veranderingen in wet- en regelgeving of wilt u graag een nieuwe strategie invoeren?

Noodzakelijke voorwaarden voor financiële gezondheid van een onderneming:

  • Voldoende liquiditeit als werkkapitaal om te kunnen ondernemen en tijdig te kunnen investeren
  • Een bestendig verdienmodel dat past bij de marktomstandigheden
  • Een kostenstructuur die met regelmaat wordt geëvalueerd
  • Een financieringsstructuur die past bij de ondernemingsactiviteiten
  • Voldoende sales en verkoopkracht om uw product/dienst om in de markt te zetten
  • Frequente en tijdige management informatie over de belangrijke (financiële) cijfers van de voortgang van uw bedrijfsactiviteiten
  • Wetenschap en kennis van de belangrijke KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) waarop u uw onderneming moet sturen
  • Voldoen marktkennis en inzicht om onderscheidend te blijven ten opzichte van branchegenoten
  • Een gezonde bedrijfscultuur
  • Tijd, ruimte en rust bij de ondernemer om uit de dagelijkse praktijk van de onderneming te stappen en bovenstaande punten vanuit een helicopterview aandacht te geven met een toekomst gerichte blik en visie

Deze bullet komen hieronder terug en verwijzen naar letterlijk andere dienstenpagina’s die we aanbieden.

Vanuit onze ruime kennis en ervaring helpen we u om uw onderneming door de uitdagende marktomstandigheden en u te helpen veranderingen tot stand te brengen.

Ontdekt u tijdens het lezen dat u hulp hierbij nodig hebt? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Telefonisch contact

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak: 078 20 49 113

Terugbelafspraak plannen

Nu geen tijd? Check de agenda en boek een tijdstip waarop wij u terug bellen!

Herfinanciering regelen voor uw bedrijfsleningen

Uw bestaande financieringsstructuur voldoet niet bij de wensen van uw onderneming. Wij analyseren uw bestaande leningen en brengen de behoefte in kaart voor een beter alternatief en bemiddelen dit voor u bij nieuwe financieringspartijen.

Verdienmodel van uw onderneming analyseren en evalueren

Samen maken we een strategische bedrijfsfoto van uw onderneming om u inzicht te geven waar u staat en om u te helpen toekomstgerichte keuze te maken. Een aanpak met Perspectief.

Business coaching

Wij helpen u om uit de dagelijkse praktijk van uw onderneming te stappen en brengen uw uitdagingen en noodzakelijke keuzes in kaart om financieel gezond te blijven.

Verbeteren administratieve organisatie

Wij beschikken over een team van professionals dat, veelal in samenwerking met uw accountant of administratiekantoor, uw administratieve organisatie zo inricht dat u meer grip krijgt op de financiële resultaten van uw onderneming, zodat u tijdig kan bijsturen en besluiten kan nemen.

Verbeteren kwaliteit en frequentie van managementinformatie

Te vaak weten ondernemers onvoldoende of te laat wat er echt aan de hand is. Zij hebben niet de beschikking over de juiste sturingsinstrumenten waardoor zij niet of onvoldoende weten aan welke knoppen zij kunnen of zelfs moeten draaien om tijdig bij te sturen.

Vanuit onze ervaring door de honderden ondernemingen die we hebben begeleid kunnen we u helpen u een juist dashboard te geven zodat u uw onderneming op koers kunt houden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Telefonisch contact

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak: 078 20 49 113

Terugbelafspraak plannen

Nu geen tijd? Check de agenda en boek een tijdstip waarop wij u terug bellen!