Financiering bedrijfspand

Home » Dienstverlening » Regisseur in bedrijfsfinancieringen » Financiering bedrijfspand

Inhoudsopgave: Financiering bedrijfspand

Bent u op zoek naar financiering van uw bedrijfspand?

Dan bent u bij ons, Perspectief Adviesgroep, aan het juiste adres. Wij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan bij het financieren van bedrijfspanden. Het kopen van een bedrijfspand is een grote investering, die u soms maar één keer zal doen in uw ondernemersbestaan. Voordat u deze investering doet, is het daarom goed om eerst te kijken naar de financiële huishouding van uw onderneming. De aankoop zal namelijk een grote impact hebben. Eerst zullen wij met u de dialoog aangaan over de aankoop van het bedrijfspand en over uw financiële situatie. Kan uw onderneming de extra financieringslast wel aan?

Als wij een goed beeld daarvan hebben gekregen en wij van mening zijn dat een dergelijke investering ook bij uw situatie past, dan zullen wij de volgende stap nemen in het proces. Als wij echter van mening zijn, dat de timing nog niet juist is om nu al een dergelijke grote aankoop te doen, dan zullen wij dat ook eerlijk aangeven. Wij zullen dan met u kijken naar wat u zou moeten doen om het in de toekomst wel mogelijk te maken. Met een goede financiële planning en focus kan het alsnog wel snel tot de mogelijkheden behoren.

Hoe financier je een bedrijfspand?

Hoe je een bedrijfspand financiert, kan op veel verschillende manieren en hangt o.a. af van uw persoonlijke omstandigheden. Hoeveel cashflow is er jaarlijks beschikbaar om aan rente en aflossing te kunnen voldoen? Hoeveel eigen inbreng heeft u? Hoe snel zou u zelf de financiering willen aflossen? Hoe lang bent u van plan om in dit pand te blijven? Dient het ook als pensioenvoorziening? Hoe oud is het pand? Is de grond in eigendom of is er sprake van erfpacht? Dat zijn allemaal vragen die wij eerst met u zullen doornemen, voordat wij gaan bepalen op welke wijze wij de financiering van het bedrijfspand in zullen vullen.

NLInvesteert

Doordat wij zijn aangesloten bij NLInvesteert, hebben wij een groot bereik van verschillende financiers of investeerders, waar wij uw vastgoedfinanciering onder kunnen brengen. Als maximale leverage uw behoefte is en het is onze inschatting dat dit ook mogelijk is, dan kunnen wij dat ook mogelijk maken. Wij kunnen namelijk tot wel 100% van uw financieringsbehoefte financieren. Zowel voor vastgoed eigen gebruik, commercieel vastgoed als projectontwikkeling.

Wij kunnen dit doordat NLInvesteert de mogelijkheden van traditionele bancaire financiering (in de vorm van een zakelijke hypotheek), combineert met gespecialiseerde vastgoedfinanciers en platform met private investeerders. Door verschillende financieringsvormen voor u te stapelen, kan er meer gefinancierd worden op het pand. Dit wordt ook wel een hogere loan to value genoemd. Bij loan to value wordt de totale leensom afgezet tegen de waarde van het onderpand en dat wordt uitgedrukt in procenten.

Ontdekt u tijdens het lezen dat u hulp hierbij nodig hebt? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Telefonisch contact

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak: 078 20 49 113

Terugbelafspraak plannen

Nu geen tijd? Check de agenda en boek een tijdstip waarop wij u terug bellen!