Datagedreven werken

Home » Dienstverlening » Datagedreven werken

Inhoudsopgave: Datagedreven werken

Een vrijblijvend gesprek

Heb je een use case op het gebied van data?

Ben je benieuwd wat dit betekent voor jouw organisatie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Dan bieden wij altijd de mogelijkheid voor een vrijblijvend verkennend gesprek.

In dit gesprek kunnen wij ontdekken of wij wat voor elkaar kunnen betekenen op het gebied van data en ook hoe dat het beste vorm kan worden gegeven.

Uitvoeren van een quickscan

Bij Perspectief Adviesgroep begrijpen we dat bedrijven op zoek zijn naar duidelijkheid over data gedrevenheid en naar waarde uit hun gegevens zonder meteen grote investeringen te hoeven doen.

Daarom bieden wij onze quickscan service aan. Een gestructureerde verkenning om de volledige potentie van je gegevens te onthullen en hoe je deze effectief in je organisatie in kunt zetten.

Wat is onze aanpak?

1: Samen gaan we een gesprek aan om te verkennen wat de behoeftes/ uitdagingen zijn en waar potentie ligt op het gebied van data binnen het bedrijf.

2: Wij besteden 4 tot 16 uur (afhankelijk van grootte bedrijf en complexiteit) met een data expert. Deze uren kunnen worden verdeeld over meerdere momenten.

3: Wij bespreken de aanpak en het budget om in korte tijd waarde te kunnen leveren en inzicht te kunnen geven in data.

4: Wij stellen een slidedeck op met de uitwerking van het (applicatie)landschap en een eerste oplossing om rapportage voorziening mogelijk te maken.

5: Wij geven een toelichting van de uitwerking van het (applicatie)landschap en de verdere vervolgstappen.

Wat zijn de deliverables?

 • Een doelgerichte strategie: We helpen je om duidelijke zakelijke doelstellingen vast te stellen, die je met gegevensanalyse wilt bereiken. Denk aan: kostenbesparingen, efficiëntieverbeteringen en meer.
 • Data inventarisatie: We beginnen met het identificeren en inventariseren van de benodigde gegevensbronnen.
 • Technologie en tools: Ons team identificeert welke technologieën en tools nodig zijn om gegevens te verzamelen, op te slaan, te analyseren en te presenteren.
 • Uitwerking van het (applicatie)landschap en een roadmap met de vervolgstappen om waarde uit data te kunnen halen.
 • Optioneel – Investeringsvoorstel: Uitgebreid plan voor het bestuur van de organisatie waarin een visie, roadmap, uitwerking, methode van samenwerking, prijsopgave en planning wordt uitgezet. Het investeringsvoorstel stellen we gezamenlijk op met de project verantwoordelijke.


Wat is de richtprijs van een quickscan?

Bedragen variëren van EUR 1.250,- tot EUR 2.950,-

Proof of concept Power BI

Perspectief Adviesgroep biedt een data gedreven Proof of Concept (Poc) service waarmee we gebruikmaken van een dataset van jouw bedrijf. Dit stelt ons in staat om in een gecontroleerde omgeving de mogelijkheden van data-analyse te demonstreren.

Deze PoC onthult niet alleen de waarde en potentie van je gegevens, maar biedt tevens waardevol inzicht in de data van je bedrijf. Het fungeert als een bewijs van concept, waarmee we toetsen dat de oplossing werkt zoals gepland.

Wat is onze aanpak?

1: Een PoC varieert van 3 tot 5 dagen.

2: Doelstellingen vaststellen: We beginnen met het duidelijk definiëren van de doelstellingen voor de PoC. Denk daarbij aan: de beoogde inzichten, zakelijke voordelen en te bewijzen concepten.

3: Toegang tot gegevens verkrijgen: We zorgen voor toegang tot de benodigde dataset van je bedrijf of relevante databronnen voor de PoC.

4: Gecontroleerde omgeving creëren: We richten een veilige en gecontroleerde omgeving in waarbinnen de PoC wordt uitgevoerd, met zorg voor de bescherming van je bedrijfsgegevens.

5: Data-analyse uitvoeren: Ons team van experts maakt gebruik van geavanceerde analysetools om data-analyse uit te voeren en de gewenste resultaten te genereren.

6: Inzichten en evaluatie: We analyseren de resultaten van de PoC om waarde en potentie te onthullen. Bewijs te leveren dat de oplossing werkt zoals gepland. En om waardevolle inzichten in de bedrijfsgegevens te verkrijgen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

 • Gebaseerd op de data van de organisatie zelf: We werken met de gegevens van jouw bedrijf of we hebben toegang tot relevante databronnen.
 • Gecontroleerde omgeving: De PoC wordt uitgevoerd in een gecontroleerde en veilige omgeving, zonder risico voor je bedrijfsgegevens.
 • Mogelijkheden van data-analyse: We laten zien wat er mogelijk is op het gebied van gegevensanalyse en benutten de kracht van moderne analysetools.
 • Onthullen van waarde en potentie: De PoC onthult de waarde van je gegevens en de potentie voor kostenbesparingen, verbeterde besluitvorming en concurrentievoordeel.
 • Inzicht in bedrijfsdata: Het biedt diepgaand inzicht in de gegevens van je bedrijf, wat kan leiden tot betere strategische beslissingen.
 • Veilige en gecontroleerde demonstratie: Onze PoC is een veilige manier om te verkennen wat er mogelijk is met je gegevens, zonder grote initiële investeringen.
 • Groeien: De PoC biedt een fundament om verder uitgebreid te kunnen worden.

 

Wat is de richtprijs van een PoC?

Bedragen variëren van EUR 3.250,- tot EUR 5.500,-.

Ontdekt u tijdens het lezen dat u hulp hierbij nodig hebt? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Telefonisch contact

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak: 078 20 49 113

Afspraak plannen

Nu geen tijd? Check de agenda en boek een tijdstip waarop wij u terug bellen!