Business coaching

Voor ondernemers en directeuren in het MKB

Home » Dienstverlening » Strategisch Bedrijfsadvies » Business coaching

Inhoudsopgave: Business coaching

Waarom business coaching?

Uw visie op de ontwikkelingen van uzelf als ondernemer, maar ook van uw organisatie en de omgeving zijn belangrijk. De tijd nemen om uw visie helder te krijgen en daarnaar te luisteren bepaalt voor veel ondernemers of ze op de lange termijn succesvol en tevreden zijn met de richting die ze op bewegen!
Wij sparren graag met u als ondernemer en nemen samen met u de tijd om even uit de dagelijkse praktijk van de onderneming te stappen. Vanuit een helikopterview overzicht krijgen, uw visie te verwoorden en om te zetten in concrete acties.

Voor wie zijn wij businesscoach?

Of u nu al jaren ondernemer bent, of dat u net een nieuwe onderneming of startup bent begonnen. Of u het ondernemen alleen doet, met een meerkoppige directie of binnen een familiestructuur. Of u nu een kleine of grote onderneming heeft. Voor iedere ondernemer die zich kwetsbaar durft op te stellen maken wij graag ruimte. In een persoonlijke eerste kennismaking onderzoeken we wie van ons team het beste bij u past.

Reflectie en coaching

Het is onze overtuiging, dat je als ondernemer minimaal 1x per kwartaal een moment van reflectie in moet bouwen om dat te doen. Vanuit Perspectief Adviesgroep kunnen wij u coachen op de volgende zaken:

 • Strategie en strategische koers
 • Financieel management (verlies en winst, balans, liquiditeit en KPI’s)
 • Management informatie
 • Investeringen, liquiditeit en financiering
 • Fusies en overnames
 • Sales en (online) marketing
 • Personeelsmanagent
 • Leiderschap
 • Bedrijfscultuur
 • Interne organisatie (processen en systemen)
 • Verdienmodel(len) en concurrentiepositie
 • Turnaround

Wat kunt u verwachten van ons als businesscoach?

U mag in aller eerlijkheid adviezen verwachten en en we houden u een spiegel voor over uw plannen, ideeën en handelen. Wij dagen u uit om met het juiste inzicht die keuzes te maken die, gegeven de omstandigheden, u verder helpen.

“We raken in onze gesprekken de kern, waardoor u als mens blijvend verandert. De resultaten en inzichten vanuit onze sessies kunt u direct toepassen in je dagelijkse praktijk.”

Verbetering van management informatie

Wij doen dit vanuit onze deskundigheid, gecombineerd met een liefdevol oog voor de mens én tegelijkertijd ook heel realistisch, confronterend en duidelijk over de omstandigheden. Onze adviezen en gesprekken zijn bedoeld om uw eigen gedachten te vormen en om te zetten in de stappen, die u wilt maken. U blijft te allen tijde de ondernemer, die zelf moet kiezen wat te doen. Juist die bevlogenheid en eigenzinnigheid van ondernemers om zelf te willen beslissen wat goed is maakt ons namelijk gepassioneerd om u te adviseren, wij dagen u graag uit om juist in die rol te blijven staan!

Coaching als strategische partnership

Door dit regelmatig te doen leren wij u en uw onderneming beter kennen en kunnen wij u als persoon helpen om juist uw sterktes en zwaktes in te zien en die van de onderneming. En mocht er plotseling een storm opsteken, dan zijn wij voor uw onderneming beschikbaar om extra ondersteuning te bieden. Wij helpen u snel met het vinden van een oplossing te vinden. Indienen nodig brengen wij u in contact met de juiste mensen in ons netwerk om uw onderneming op koers te houden.

Hybride coaching

Bij hybride coaching bieden wij u kritische inzichten in uw ondernemersprofiel gecombineerd met een bedrijfskundige analyse van uw bedrijf. Een analyse van de bedrijfskundige omstandigheden, maar ook van wie u bent als ondernemer vormen daarvoor de basis van onze trajecten. We kijken niet alleen naar hoe uw onderneming financieel presteert. We dagen u ook uit om na te denken in welke richting u wilt, dat de onderneming zich ontwikkelt en of dit aansluit bij de ontwikkelingen in de markt. Daarnaast geven we u inzicht in uw ondernemersprofiel en houden wij u een kritische spiegel voor.

Voorbereiding en commitment business coaching

Om een effectief coaching traject te kunnen hebben is het wel heel belangrijk om vooraf goed inzicht te hebben in hoe de onderneming ervoor staat. Hierover zullen we gezamenlijk afspraken maken in het kennismakingsgesprek. Indien financiële inzichten ontbreken, kunnen wij u helpen die op efficiënte wijze te realiseren. Wij geven u graag een langdurige commitment, die uw ondernemerschap in lengte van jaren versterkt!

Maatwerk coaching afgestemd op de fase van uw ondernemerschap

Onze coaching trajecten zijn altijd maatwerk en afgestemd op uw behoefte als ondernemer. Belangrijk is, dat er een persoonlijke klik is tussen u en uw coach. Ons team kent een verscheidenheid aan persoonlijkheden met elk hun eigen stijl. In het kennismakingsgesprek bespreken we wie het best bij u past. Bij de start van het traject stemmen maken we samen een plan dat gebaseerd is op wat bij u past.

Werkwijze Perspectief Adviesgroep

Persoonlijk leiderschap coaching ondernemer

Een strategische koers vasthouden is voor veel ondernemers lastig. Belangrijk is het om met regelmaat uit de dagelijkse praktijk van de onderneming te stappen en samen met een extern adviseur te spiegelen of u nog steeds op koers ligt. Belangrijk is ook om keuzes te blijven maken om een financieel gezond bedrijf te zijn en blijven.

In deze vorm van coaching zijn we vaak voor langere periode betrokken als sparringpartner bij ondernemers. Soms is daar een traject aan voorafgegaan waarbij we samen een strategisch plan hebben gemaakt voor de onderneming. Het is een lange termijn commitment waarin wij u helpen om als ondernemer optimaal te blijven presteren. Wij leggen hierin blinde vlekken bloot en dagen u uit naar een volgend niveau te gaan. We delen onze kennis, ervaring met u en daarnaast kunnen we u via ons uitgebreide netwerk in contact brengen met andere ondernemers die uw business versterken.

Periodiek (eens per maand of eens per kwartaal) bespreken we hoe dingen lopen, welke uitdagingen er nieuw bij zijn gekomen, welke uitdagingen succesvol zijn opgelost en welke vervolgstappen kunnen worden gezet.

U heeft persoonlijke business coach vanaf EUR 250,– (excl. BTW) per maand.

Sparringpartner in een nieuwe bedrijfsfase

Soms krijgt u als ondernemer te maken met een bedrijfsfase die u nog niet eerder hebt meegemaakt. Bijvoorbeeld als u toe wilt werken naar de verkoop van uw onderneming, een bedrijf over wilt nemen, er veranderingen plaats vinden in de markten waarin u actief bent of als u financiële tegenslag ervaart. Hoe gaat u daarmee om?

Vanuit onze kennis en ervaring helpen we complexe vraagstukken eenvoudig te maken.

Wij helpen u om een helder inzicht en een goed overzicht te krijgen, zodat er rust en structuur ontstaat.

Sparren over uw toekomst perspectief als MKB ondernemer

Wat wilt u als ondernemer bereiken? Welke doelen streeft u na en hoe bereikt u deze? Voelt uw onderneming nog als een passende jas? Welke structuur en wat voor discipline is er binnen de onderneming nodig?

“Het klinkt misschien bijzonder, maar helaas is de realiteit dat veel ondernemers hun bedrijf leiden op hun gevoel, omdat ze het op een bepaalde manier fijn vinden of omdat ze dat in het verleden zo geleerd hebben. Echter op een gegeven moment werkt dat de onderneming tegen en het werkplezier. Zeker als een onderneming groeit en wat langer bestaat is er vaak meer nodig om een bedrijf succesvol en gezond te laten ontwikkelen.”

Onze partners zijn allemaal zelfstandig ondernemer en hebben dit vanuit hun ervaring en kennis zelf ook doorleefd. Wij stellen u graag de kritische vragen die u nodig heeft om verder te komen. Wij spreken daarin uw taal en kunnen u inspireren om verder te komen en een toekomst perspectief uit te stippelen.

Ontdekt u tijdens het lezen dat u hulp hierbij nodig hebt? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Telefonisch contact

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak: 078 20 49 113

Terugbelafspraak plannen

Nu geen tijd? Check de agenda en boek een tijdstip waarop wij u terug bellen!