Regisseur in bedrijfsfinancieringen

Home » Dienstverlening » Regisseur in bedrijfsfinancieringen

Bedrijfsfinanciering

U bent ondernemer, wilt groeien met uw bedrijf en u heeft financiering nodig. Wij helpen u hier graag bij!

Via onze zusteronderneming zijn wij partner van NL Investeert. Als regisseur van bedrijfsfinancieringen, combineren we verschillende kapitaalsoorten tot de best passende oplossing. U wordt volledig ontzorgd. Hoe het werkt? Dat leggen we u hier uit.

Regisseur in Bedrijfsfinanciering voor ondernemers

Alternatieve financiering is de nieuwe werkelijkheid voor ondernemers die een bedrijfsfinanciering nodig hebben. Eén financieringssmaak voldoet niet meer. Naast traditionele bancaire, lease- en/of factoringoplossingen zijn steeds vaker alternatieve financieringsmogelijkheden nodig om een totale financieringsbehoefte in te kunnen vullen. Dit noemen we cofinanciering; ook wel stapelfinanciering of gecombineerde financiering genoemd.

Middels cofinanciering worden verschillende kapitaalsoorten, traditioneel en alternatief, gecombineerd. Nog steeds kan bij een bank tegen de meest gunstige voorwaarden gefinancierd worden. Aanvullende financiering wordt via de alternatieve partijen ingevuld. Denk hierbij aan landelijke fondsen, ontwikkelingsmaatschappijen, nieuwerwetse werkkapitaalverschaffers en private investeerders.

Cofinanciering is onder meer bedoeld om ondernemingen door een groeifase heen te helpen, of om een overname mogelijk te maken. Als NLInvesteert zijn we gespecialiseerd in cofinanciering. Zoals bij iedere bedrijfsfinanciering dienen de liquiditeiten binnen een bedrijf voldoende te zijn om met enige ontspanning aan de rente- en aflossingsverplichtingen te voldoen, dan wel op termijn het uitkeren van dividend mogelijk maken.

Hoe werkt cofinanciering?

Wij maken financiering mogelijk voor ondernemers. Dat doen we door verschillende financieringsvormen te stapelen tot een cofinanciering. Wij trekken gelden aan via investeerders uit regionale netwerken en vanuit ons eigen bestand aan lokale investeerders. Een investering wordt gedaan in de vorm van een lening en/of aandelenkapitaal. De bijdragen van de investeerders combineren wij met financiering die mogelijk wordt gemaakt door banken, regionale overheden, kredietunies en crowdfunders. Samen maken al deze onderdelen uw financiering compleet.

Werkkapitaal financiering

Het kan zijn dat uw onderneming een grotere werkkapitaalbehoefte heeft doordat de doorlooptijd van uw voorraad traag is of doordat uw debiteuren heel laat betalen. Ook kan het zijn dat u uw crediteuren snel moet betalen. Al deze drie factoren zorgen ervoor dat er een werkkapitaalbehoefte is. Als dit voor uw onderneming van toepassing is, dan zou deze behoefte opgevangen of ingevuld kunnen worden door een passende werkkapitaalfinanciering op te tuigen. Wij zijn hierin gespecialiseerd en helpen u daar graag bij.

Passende bedrijfsfinanciering gezocht

Hoe vind ik de juiste bedrijfsfinanciering voor mijn onderneming?

Dat is een vraag waar veel ondernemers mee worstelen. In een snel veranderd landschap van financiers, crowdfunding en andere partijen, is het voor u als ondernemer steeds lastiger geworden om de juiste bedrijfsfinanciering te vinden voor uw onderneming. Waar je vroeger je totale financiering vaak bij één bank onderbracht, biedt dat tegenwoordig vaak niet meer genoeg soelaas. Banken zijn steeds minder bereid om ruimhartig te financieren. Mede door toegenomen regelgeving en bijbehorende kosten. Banken zijn daardoor kritischer geworden in hoeveel zij lenen aan bedrijven. Bancaire financiering is daardoor niet meer de voornaamste manier om kredietbehoefte in te vullen. In het gat dat daardoor is ontstaan, zijn vele verschillende partijen gestapt, maar daardoor is het financieringslandschap er niet overzichtelijker op geworden. Als Regiodirecteur van NLInvesteert zijn wij uw gids en leidsman in het financieringslandschap. Wij organiseren door verschillende vormen van financiering te combineren een passende financieringsoplossing voor uw onderneming.

Wij kunnen dit doordat NLInvesteert de mogelijkheden van traditionele bancaire financiering (in de vorm van een zakelijke hypotheek), combineert met gespecialiseerde vastgoedfinanciers en platform met private investeerders. Door verschillende financieringsvormen voor u te stapelen, kan er meer gefinancierd worden op het pand. Dit wordt ook wel een hogere loan to value genoemd. Bij loan to value wordt de totale leensom afgezet tegen de waarde van het onderpand en dat wordt uitgedrukt in procenten.

Financiering bedrijfsovername

Net als bij het financieren van een bedrijfspand, heeft het financieren van een overname een grote invloed op uw financiële situatie. Doordat u extern geld leent, zal u te maken krijgen met hogere rente- en aflosverplichtingen dan daarvoor. Het is belangrijk dat u voldoende cashflow genereert om aan deze nieuwe verplichtingen te kunnen voldoen.

De looptijd van de financiering is vaak een goede leidraad of u een goede aankoop heeft gedaan. Als u namelijk in staat bent om de nieuwe financiering snel helemaal af te lossen, heeft u de overname in relatief korte tijd volledig terugverdient. Pas als de financieringen volledig zijn afbetaald, bent u eigenlijk pas echt eigenaar van de overgenomen partij geworden.

Door onze jarenlange ervaring in het bankwezen en ook specifiek in het financieren van overnames, zijn wij de uitgelezen partij om u te adviseren over de overname en de financiering daarvan. Wij zullen daarbij geen zoete broodjes bakken en ook eerlijk feedback geven als wij van mening zijn dat het niet verstandig is om nu een dergelijke overname te doen. Dan zullen wij met u kijken wat ervoor nodig is om in de toekomst een dergelijke overname wel te kunnen doen.

Financiering bedrijfspand

Doordat wij zijn aangesloten bij NLInvesteert, hebben wij een groot bereik van verschillende financiers of investeerders, waar wij uw vastgoedfinanciering onder kunnen brengen. Als maximale leverage uw behoefte is en het is onze inschatting dat dit ook mogelijk is, dan kunnen wij dat ook mogelijk maken. Wij kunnen namelijk tot wel 100% van uw financieringsbehoefte financieren. Zowel voor vastgoed eigen gebruik, commercieel vastgoed als projectontwikkeling.

Wij kunnen dit doordat NLInvesteert de mogelijkheden van traditionele bancaire financiering (in de vorm van een zakelijke hypotheek), combineert met gespecialiseerde vastgoedfinanciers en platform met private investeerders. Door verschillende financieringsvormen voor u te stapelen, kan er meer gefinancierd worden op het pand. Dit wordt ook wel een hogere loan to value genoemd. Bij loan to value wordt de totale leensom afgezet tegen de waarde van het onderpand en dat wordt uitgedrukt in procenten.

Investering gezocht? Ontdek investeren in MKB bedrijven als belegging

Investeren in bedrijven

Investeren in goed gescreende Nederlandse MKB-bedrijven, levert u een aantrekkelijk verwacht rendement op tegen een gematigd risico.

Bij NLInvesteert investeert u in ondernemingen in uw regio of in interessante bedrijven in andere regio’s. U investeert tegen een aantrekkelijke en passende rente en stimuleert gelijktijdig de lokale economie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Telefonisch contact

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak: 078 20 49 113

Afspraak plannen

Nu geen tijd? Check de agenda en boek een tijdstip waarop wij u terug bellen!