Bent u overgedragen naar de afdeling Bijzonder Beheer van uw bank? Wat wordt er nu van u verwacht? Wat staat u en uw onderneming nu en in de komende maanden te wachten? Wat kunt u doen om samen met de bank deze situatie om te zetten in kansen?
Wij weten als geen ander wat er van ondernemers gevraagd wordt in deze omstandigheden en wij helpen u graag. Onze quickscan oplossing geeft u in korte tijd:
Door onze betrokkenheid creëren wij rust, duidelijkheid en focus zowel voor u als uw financier / bank. Wij maken samen een helder plan voor de toekomst en geven u de kans om hier sterker uit te komen.
Of u nu bij ABN AMRO Bank, ING Bank, Rabobank of een andere bank bankiert. Al deze afdelingen hebben een afdeling voor ‘probleem kredieten’. De ene bank noemt deze afdeling Bijzonder Beheer. De andere bank noemt het Intensief Beheer. De term Financial Restructuring & Recovery (afgekort FR&R) komt ook voor. Wat al deze afdelingen gemeen hebben, is dat zij gebaat zijn bij (i) ondernemers die hen snel duidelijkheid kunnen verschaffen over de oorzaken van de belangrijkste problemen, (ii) welke oplossingsrichtingen er zijn en (iii) wat hiervoor nodig is.
Door meteen bij het begin van overdracht naar Bijzonder Beheer of Intensief Beheer deze duidelijkheid te bieden, zal de kans groter zijn, dat uw bank meewerkt als er bijvoorbeeld wordt gevraagd om de aflossingen op te schorten om op die manier liquiditeitsruimte te creëren voor het uitvoeren van plan A.
Door gebruik te maken van onze quickscan geeft u snel deze duidelijkheid aan uw financier en is de kans groter, dat uw periode bij Bijzonder Beheer sneller zal verlopen. Hoe eerder u namelijk in actie komt hoe beter.
“Hoe eerder u in actie komt, hoe beter.”
‘Hoe lang moet ik bij Bijzonder Beheer bankieren?’ is namelijk een veel voorkomende vraag bij ondernemers, die zijn overgeboekt naar deze afdeling. Deze vraag is vooraf lastig te beantwoorden, maar u als ondernemer heeft hier wel degelijk invloed op door te laten zien bereid te zijn om snel in actie te komen en ook goed na te denken over verschillende scenario’s. Banken spreken hierbij over looptijd of behandeltijd bij Bijzonder Beheer. Dit wordt vaak uitgedrukt in aantal dagen. Het is het streven van banken om dit traject niet langer dan twee à drie jaar te laten duren. Het is dus de bedoeling dat er binnen 1.000 dagen een zodanige verandering is gerealiseerd, dat behandeling door Bijzonder Beheer niet langer noodzakelijk is.
Door niet alleen plan A uit te werken, maar ook al na te denken over een plan B of zelfs een plan C, laat u zien, dat u vooruitkijkt en dat u zelf het stuur in handen neemt. Dat is iets wat banken graag zien. U laat hierdoor zien, dat u in scenario’s kunt denken en ook al heeft nagedacht over wat de gevolgen zijn als plan A niet blijkt te werken. Op deze manier houdt u snelheid in uw hersteltraject en zal de samenwerking met uw bank soepeler verlopen. De bank weet immers steeds waar uw onderneming staat en wat de volgende stap zal zijn.
Het komt sterk over als u als ondernemer zelf pro-actief de hulp inroept van een externe adviseur om u daarbij te helpen. Het kan natuurlijk ook zijn dat uw bank u hierom vraagt.
Doordat wij jarenlange ervaring hebben op Bijzonder Beheer afdelingen van Nederlandse grootbanken, weten wij als geen ander, wat prettig is voor uw Behandelaar of Restructurer van Bijzonder Beheer. Door hen bij voorkeur meteen aan het begin veel duidelijkheid te verschaffen over de oorzaken van de problemen maar vooral ook over de oplossingsrichting en wat daar concreet voor nodig is, zal er eerder overeenstemming zijn over het herstelplan of plan van aanpak. Daardoor weten zowel u als uw bank, waar uw onderneming momenteel staat er wat er nodig is om uit de problemen te komen. Dit zorgt voor snelheid in uw behandelplan. Dat is iets waar zowel u als uw bank profijt van hebben.
Ontdekt u tijdens het lezen dat u hulp hierbij nodig hebt? Neem dan contact met ons op!
Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak: 078 20 49 113
Nu geen tijd? Check de agenda en boek een tijdstip waarop wij u terug bellen!
© 2024 Perspectief Adviesgroep