Adres: Bomkade 16, 3311 JD Dordrecht

 • Mail
 • Phone
 • Linked In
[jz-sidebar]

Samenwerken als compagnons en ondernemers is vaak een uitdaging en vereist een goede voorbereiding. Bij het gedeeld eigenaarschap is een goede voorbereiding cruciaal. Dat vereist, dat u elkaar leert kennen als persoon, ondernemer, visie, ambities, persoonlijke randvoorwaarden (gezinsomstandigheden, beschikbare tijd, benodigd inkomen). Dat gaat vaak veel verder dan u de ander en uzelf kent als professional in zijn of haar vakgebied.

De ervaring met conflictsituaties passen we liever toe aan de voorkant!

Wij hebben veel ervaring met het oplossen van conflictsituaties. Die kennis en ervaring passen wij graag toe aan de voorkant van een samenwerking. ‘Voorkomen is beter dan genezen. Juist om conflicten te voorkomen!

Wij begeleiden u graag als u overweegt:

 • Met andere ondernemers te gaan samenwerken;
 • samen met een andere ondernemer een BV te starten;
 • aandelen te verkopen aan een investeerder, die u wil helpen om uw onderneming te laten groeien;
 • met een ander / anderen een maatschap te vormen;
 • u in te kopen in een bedrijf;
 • als huisarts te gaan associëren met een andere huisarts.

Voorbereiding samenwerking door gende 7 stappen plan:

 1. gezamenlijke bespreking van het doel van de samenwerking;
 2. individuele inventarisatie van de visie op de samenwerking, deelt u samen de stip op de horizon;
 3. individuele verwoording van de visie op de bedrijfsstrategie;
 4. persoonlijkheid test + competitie test van betrokken partijen;
 5. gezamenlijke bespreking van de uitkomsten om elkaar beter te leren kennen;
 6. teambuilding ter ondersteuning van een gezamenlijke visie en bedrijfsstrategie;
 7. vastleggen van de afspraken op een doordachte manier die perspectief biedt voor de situaties die u in de toekomst gaat tegenkomen.

Overweegt u een samenwerking aan te gaan? Graag begeleiden we het traject zorgvuldig en persoonlijk om te zien of alle partijen met de juiste verwachtingen instappen en om te borgen dat afspraken goed worden vastgelegd. Begeleiden van het aangaan van een samenwerking is een investering die uw rust, zekerheid en toekomst perspectief biedt en een hoop strijd kan voorkomen!

Neem contact met ons op om vrijblijvend te sparren over uw uitdaging bij het aangaan of verbreken van een samenwerking.

Neem Contact op Plan een gratis consult

Werkwijze Perspectief Adviesgroep

De ‘juiste’ businesspartner vinden

Wilt u gaan ondernemen? Dan is het zeer de moeite waard om na te denken over ondernemen met één of meerdere compagnons. Voorkom echter dat u met de eerste, de beste mensen aan de slag gaat. Overweeg daarbij de volgende punten:

U kunt maar 1 x samen beginnen! Ons devies is begin goed en doordacht, dat heeft u meer zekerheid over het bereiken van uw doelen en voorkomt teleurstellingen.

Samenwerking zakenpartner verbreken of ontvlechten

Bij een zakelijk huwelijk moet je ervan uitgaan dat dit sowieso weer verbroken wordt. Misschien werkt u wel 10 of 20 jaar samen, maar de kans is vele malen groter dat uw wegen na een aantal jaar weer scheiden. Op een goede manier uit elkaar gaan, is een kunst op zich. Ons streven: samen met champagne beginnen én eindigen! Spreek dus al voordat u begint af hoe u weer uit elkaar gaat, of hoe de exit van een compagnon eruit zal zien.

Onze jarenlange ervaring ontlenen wij uit de trajecten, die helaas zijn misgelopen en wij kennen daardoor de gevolgen. Bent u onverhoopt toch vastgelopen in de samenwerking met uw ondernemer lees dan verder wat wij verder voor u kunnen betekenen zakelijke mediation – Conflicten oplossen in het MKB’.

Het aangaan van een samenwerking voorbereiden en begeleiden

Veel samenwerkingen binnen het MKB starten enthousiast en snel

Vanuit onze ervaringen voorkomen we graag teleurstellingen. Dat vergt een goede voorbereiding van de samenwerkingspartners. Dat is leuk, leerzaam en maakt een samenwerking beter en meer succesvol. Bij het begeleiden van het aangaan van uw samenwerkingstraject ondersteunen we u graag met:

Associëren als arts of huisarts

Associëren als arts
In de eerste plaats gaan we na of samenwerken in een associatie wel past bij uw persoonlijkheid. Afhankelijk van uw eigen voorkeur, zal u kiezen voor een bepaalde vorm van samenwerking. Indien u ervan overtuigd bent dat u samen wilt ondernemen met collega’s kunt u de stap zetten om te gaan associëren.

Zoeken partners
Potentiële partners kunt u pas gericht zoeken en overtuigen als u een concreet project hebt uitgedacht en liefst ook beschreven:

Voorkomen teleurstellingen vergt een goede voorbereiding
Vooraf moet er een grondig onderzoek plaatsvinden. Hierbij bekijken de toekomstige kandidaten:

Beschrijf en maak een gezamenlijk plan
Een toekomstgerichte samenwerking beschikt over een heldere visie en een haalbare strategie.

Onze aanpak
We hebben veel ervaring met het begeleiden van associaties binnen de zorg. Van huisarts tot verloskundige, van logopedist tot apotheker.

Wij begeleiden u graag bij met:

1. Associatie onderzoek: U heeft een kandidaat op het oog en u wilt onderzoeken of de noodzakelijke voorwaarden (persoonlijkheid, gezamenlijke visie, financiële haalbaarheid) voor een succesvolle associatie aanwezig zijn.

Dit traject bestaat altijd uit:

2. Associatie begeleiding: U heeft ervoor gekozen om een associatie aan te gaan. In dat proces moet u als team gaan samenwerken. Er moeten ook zaken organisatorisch en financieel administratief geregeld worden en ondertussen gaat het behandelen van patiënten ook gewoon door. Wij begeleiden u hier graag bij om het overzicht te bewaren en op een ontspannen manier te kunnen toewerken naar de daadwerkelijke associatie.

Neem vrijblijvend contact met ons op, wij horen graag waar u in het proces staat.

 

 

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van ondernemersnieuws en
recente ontwikkelingen en trends in het MKB.

Arrow
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Mail
Phone