Arbeidsdeskundig onderzoek

Home » Dienstverlening » Arbeidskundig onderzoek en advies » Arbeidsdeskundig onderzoek

Inhoudsopgave: Arbeidsdeskundig onderzoek

Arbeidsdeskundig onderzoek

Wat is een arbeiddeskundig onderzoek?

Dit kan individueel worden ingekocht bij Perspectief Adviesgroep.

Ons team van Arbeidsdeskundigen wordt regelmatig ingehuurd door Arbodiensten en werkgevers, die na 1 jaar ziekte een wettelijke verplichte ‘Arbeidsdeskundige Rapportage’ moeten laten uitvoeren.

Als onafhankelijke partij kunnen wij objectief naar de casus kijken en hier een rapportage voor afleveren die ‘Poortwachter proof’ is. Zo mogelijk begeleiden we de werkgever met het verder uitvoeren van het re-integratieproject.

Daarnaast heb je ook een verkort arbeidsdeskundig onderzoek.

Het verkort arbeidskundig onderzoek wordt door een arbeidsdeskundige uitgevoerd bij werknemers die 18 weken verzuimen. Dit onderzoek vindt plaats in samenspraak met de bedrijfsarts en/of de casemanager. De arbeidsdeskundige beoordeelt of de mogelijkheden van een werknemer voldoende benut worden. Ook wordt gekeken of er acties mogelijk zijn, die het verzuim kunnen verkorten of de schadelast van de werkgever kunnen beperken. Er wordt onderzocht en geadviseerd over benutbare mogelijkheden in het kader van de terugkeer in arbeid. Met als uiteindelijke doel, dat de werknemer zo snel en verantwoord mogelijk weer kan terugkeren naar het werk. Uiteraard op een duurzame manier!

Ontdekt u tijdens het lezen dat u hulp hierbij nodig hebt? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Telefonisch contact

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak: 078 20 49 113

Terugbelafspraak plannen

Nu geen tijd? Check de agenda en boek een tijdstip waarop wij u terug bellen!