Richard Broer

Partner I Bedrijfskundig adviseur en Business coach

Een ervaren directeur | manager | bestuurder met brede kennis en ervaring op zowel het commerciële als ook op het technische vlak.

Deze kennis en ervaring zet ik graag in om andere mensen cq. bedrijven verder te helpen op het gebied van algemeen management en commercieel management. Dit kan zijn in de vorm van: interventie, interim management, consultancy, coaching en/of training. Ik heb veel ervaring in het structureren van organisaties, die dit een beetje zijn kwijtgeraakt. Daarbij ben ik zelf startend, hands on en praktisch ingesteld.

Als leider ben ik gewend diverse leiderschapsstijlen te hanteren, dit afhankelijk van de situatie en het gewenste effect. Streng en direct waar nodig, zacht en empathisch als er aanleiding voor is. Maar altijd met respect naar de medewerker toe.

Als een echt ‘mensen mens’ help ik graag andere mensen verder of op weg. Ik geloof, dat iedereen zijn kracht heeft, maar dat dit dan wel tot wasdom moet kunnen komen. Ik ben een echte teamplayer die ook in staat is een team te kweken.

Doordat ik ervaring heb bij meerdere bedrijven, zowel in de corporate omgeving als ook in de MKB-omgeving (familiebedrijven), ben ik snel op mijn plek en weet snel hoe ‘de hazen lopen’. Ik weet daardoor ook wat er zich afspeelt in de gemiddelde directiekamer van een MKB bedrijf.

Als persoon ben ik gedreven, resultaatgericht, analytisch, nuchter ingesteld, empathisch, communicatief sterk en gewend om op elk niveau contacten te leggen en te onderhouden. Het acteren op directieniveau en het gevoel hebben voor de juiste verhoudingen is mij meer dan gewoon.

Tot slot heb ik door mijn jarenlange ervaring een uitgebreid zakelijk netwerk in diverse branches en kringen kunnen opbouwen. Dit netwerk stel ik met genoegen open voor mensen of bedrijven, die ik kan helpen.

Belangrijkste competenties:

  • Communicatief sterk op alle lagen van de organisatie.
  • Brede kennis en ervaring op zowel het commerciële als ook op het technische vlak.
  • Ervaren in het structureren van organisaties.
  • Hands on, nuchter en praktisch ingesteld.
  • Gedreven en resultaat gericht.
  • Een ‘mensen mens’ die andere graag verder of op weg helpt.