Team en leiderschapsontwikkeling

Team en leiderschapsontwikkeling

Zonder mensen is er geen team en zonder medewerkers is er geen organisatie. Team- en leiderschapsontwikkeling gaan dus in eerste instantie over de individuele ontwikkeling van medewerkers, daarna gaat het over ons samen.

Vaak denken we pas aan team- en leiderschapsontwikkeling op het moment dat we problemen ervaren; teamleden voelen zich niet gehoord, houden zich niet aan hun afspraken, bereiken de doelstellingen niet, communiceren niet goed, vertrouwen elkaar niet, durven geen eerlijke feedback te geven, kunnen niet met elkaar overweg en ga zo maar door. Maar we hoeven niet ziek te zijn om beter te worden. Daarom is het van belang dat team- en leiderschapsontwikkeling een vast onderdeel van het werk is. Een goede relatie met uw teamgenoten is namelijk van cruciaal belang voor uw werkgeluk. Daarnaast stimuleert het (h)erkennen en benutten van elkaars kwaliteiten om tot het gezamenlijke doel te komen.

Een groep medewerkers is niet zomaar een team waarin mensen zich verbonden, veilig en vertrouwd voelen. Hiervoor helpt het enorm als het volgende stappenplan doorlopen wordt:

  • Teamanalyse; waar staan we nu?
  • Leiderschapsanalyse: wat voor type leider ben ik?
  • Persoonlijke analyse; wie ben ik?
  • Behoefteanalyse; waar wil het team naar toe en wat hebben zij daarvoor nodig?
  • Teamtraining; hoe gaat het team daar komen?

Om tot een team te komen waarbij zowel de groep als de individu in kun kracht komen te staan, bieden wij diverse op maat gemaakte trajecten aan.

Voor meer informatie en een nadere kennismaking nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen.

Ontdekt u tijdens het lezen dat u hulp hierbij nodig hebt? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Telefonisch contact

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak: 078 20 49 113

Terugbelafspraak plannen

Nu geen tijd? Check de agenda en boek een tijdstip waarop wij u terug bellen!