Stress en burn-out begeleiding

Stress en burn-out begeleiding

Stress op het werk is beroepsziekte nummer één. Meer dan een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk-gerelateerde psychische aandoeningen.

In een omgeving waarin mensen (dreigen) te maken te krijgen met chronische stress of een burn-out is het goed om te weten dat hier met de juiste begeleiding wat aan te doen is. Allereerst om dit te voorkomen, maar ook wanneer de grenzen al zijn overschreden en mensen hierdoor ziek thuis zijn komen te zitten. U staat er niet allen voor.

Mental coaching van de Perspectief Adviesgroep wordt gegeven door een ervaringsdeskundige op het gebied van stress en burn-out. Na 15 jaar actief te zijn geweest in de financiële wereld, ging bij haar in 2015 letterlijk het licht uit. Na een intensief hersteltraject is zij zich gaan omscholen tot mental coach. De combinatie tussen haar persoonlijke ervaringen en aansluitende opleiding, maken van haar een uitstekende gesprekspartner en coach.

Bij mental coaching staat gedragsverandering centraal; belemmerende gedragspatronen worden aan het licht gebracht en wordt er bewustzijn gecreëerd over de eigen functie en de betekenis van gedrag. Door middel van coaching op maat helpen we gedragspatronen te doorbreken en doet de coachee zelfkennis op welke direct toepasbaar is in de praktijk. Hierdoor komt de coachee weer in contact met zichzelf.

Hoe ziet een coaching-traject eruit?

De kennismaking
Een van de meest cruciale onderdelen in een persoonlijk coaching-traject is de relatie tussen coachee en coach. Een coaching-traject begint daarom altijd met een kennismakingsgesprek van ca. anderhalf uur. Tijdens dit gesprek verkennen we de coachvraag en kan de coachee beslissen of hij of zij door wil gaan met deze coach.

Het verkennen en formuleren van doelen
Na de start van het coaching-traject verkennen coach en coachee persoonlijke ontwikkelingsdoelen. Vervolgens wordt op maat de weg van de huidige naar de ideale situatie bepaald. Er wordt een realistisch plan van aanpak opgesteld. Naast de gesprekken worden er reflectie-oefeningen en opdrachten uitgevoerd.

Duur en evaluatie
Gemiddeld omvat een coaching-traject tussen 5 en 12 gesprekken van anderhalf uur. In het laatste gesprek evalueren coachee en coach op het gehele traject en het proces. Dit om na te gaan of de doelen zijn behaald en of er nog ontwikkeldoelen zijn voor de toekomst. Indien gewenst kan er een follow-up gesprek ingepland worden na een bepaalde tijd.

Een coaching-traject is succesvol wanneer de doelen, zoals door de coach en coachee opgesteld, behaald zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat coaching sterke positieve effecten heeft. Mental coaching draagt daarmee bij aan duurzame inzetbaarheid van werknemers en voorkomt langdurig ziekteverzuim.

Voor meer informatie en een nadere kennismaking nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen.

Ontdekt u tijdens het lezen dat u hulp hierbij nodig hebt? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Telefonisch contact

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak: 078 20 49 113

Terugbelafspraak plannen

Nu geen tijd? Check de agenda en boek een tijdstip waarop wij u terug bellen!