7 belangrijkste redenen voor overdracht naar Bijzonder Beheer

Home » Dienstverlening » Begeleiding ondernemers in Bijzonder Beheer » 7 belangrijkste redenen voor overdracht naar Bijzonder Beheer

7 belangrijkste redenen voor overdracht naar Bijzonder Beheer

Iedere onderneming is uniek. Dit is een veelgehoord statement en deze bewering klopt ook. Iedere onderneming heeft haar eigen specifieke situaties en haar eigen uitdagingen. Toch hebben wij geconstateerd, dat er ook veel raakvlakken te herkennen zijn in de problemen, waar ondernemers tegenaan kunnen lopen.

Uit een onderzoek door de AFM uit 2015 naar de werkwijze van Bijzonder Beheer afdelingen bij banken kwam naar voren, dat een overdracht naar deze afdeling voor sommige klanten als een verrassing kwam en soms ook niet goed begrepen werd. Sindsdien hebben banken er hard aan gewerkt om hier meer duidelijkheid te creëren. Een overdrachtsmoment naar deze afdeling blijft voor ondernemers echter een hele spannende tijd.

In deze whitepaper zullen wij ingaan op de in onze ogen zeven belangrijkste redenen van overdracht naar de Bijzonder Beheer of Intensief Beheer. Wij hopen dat dit ondernemers helpt om meer inzicht te krijgen in de verschillende veel voorkomende gevallen. Met als doel om jezelf als ondernemer hier tegen te kunnen wapenen. Op die wijze kun je ervoor zorgen, dat je of niet wordt overgeboekt naar deze afdeling of dat je met de echte oorzaken aan de slag gaat om weer terug te kunnen naar normaal beheer.

“Aan de slag gaan met de redenen van overdracht Bijzonder Beheer is net als onkruid wieden in de tuin. Je moet niet alleen aan de slag gaan met het onkruid aan de oppervlakte (bijvoorbeeld je liquiditeitsproblemen), maar je moet het onkruid juist met wortel en al eruit trekken (waardoor zijn deze liquiditeitsproblemen veroorzaakt?). Dat kun je alleen doen als je de echte oorzaken van je problemen herkent, erkent en ermee aan de slag gaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdekt u tijdens het lezen dat u hulp hierbij nodig hebt? Neem dan contact met ons op!

Mocht u naar aanleiding van deze whitepaper contact met ons willen zoeken, dan kan dat zeker.

Wij hebben jarenlange ervaring met begeleiden van ondernemers op Bijzonder Beheer.