ICT-dienstverlener zoekt managed services provider

Bedankt voor het bezoeken van deze website. U bent hier beland omdat wij u persoonlijk benaderd hebben. Uw IT-onderneming heeft de aandacht getrokken en wij komen daarom graag met u in contact. Op deze website vindt u meer informatie.

Introductie
Perspectief Bedrijfsovernames is als één van de weinige kantoren volledig gespecialiseerd in de ICT-sector op het gebied van fusies en overnames. Eén van onze opdrachtgevers betreft een ICT-dienstverlener gevestigd onder de rook van Rotterdam. De onderneming optimaliseert en beheert datacenter en cloud-infrastructuur voor het midden- en grootbedrijf. Ze gelooft dat krachtige IT de sleutel is tot innovatie, efficiëntie en succes en dat goede IT ‘gewoon’ werkt en medewerkers inspireert om het maximale te bereiken.

De onderneming ziet de mogelijkheid om naast infrastructuur-diensten ook managed services aan te bieden aan haar klanten. Momenteel is ze hiervoor onvoldoende ingericht en een fusie of overname kan de onderneming op dit vlak in een stroomversnelling brengen. Daarom wil ze graag de mogelijkheden onderzoeken om met uw organisatie de krachten te bundelen en daarmee verder synergie en schaalgrootte te creëren. Redenen om met elkaar een oriënterend gesprek te voeren zijn:

 1. U wilt (een gedeelte van) uw aandelen verzilveren
 2. U wilt met vertrouwen uw klanten en medewerkers in goede handen overdragen
 3. U wilt krachten bundelen en gezamenlijk slagkracht vergroten
 4. U wilt uw bedrijf (gedeeltelijk) overdragen aan een lokale technisch gedreven partij met kennis van de Cloud en een betrouwbare staat van dienst

Meer weten? Lees dan verder of boek direct een vertrouwelijk kennismakingsgesprek wanneer het u uitkomt.

De onderneming
De ICT-dienstverlener wordt aangestuurd door twee ervaren aandeelhouders. De organisatie bestaat uit ca. 15 ervaren professionals (zowel intern als inhuur) met een infrastructuur en cloud-achtergrond. Met jarenlange ervaring in cloudtransities weet ze daadkrachtig een (hybride) cloud-strategie op te zetten en te implementeren voor haar opdrachtgevers. Ze doet dit vanaf analyse tot implementatie en beheer en brengt daarmee opdrachtgevers in een stroomversnelling. Zorgvuldig datamanagement en IT-security zijn daarbij belangrijke thema’s. Daarnaast levert ze sinds kort virtuele werkplekken.

Kracht van het bedrijf
De mogelijkheden en de kracht van een (hybride) Cloud-strategie zijn groot. Echter is afstemming van een cloud-strategie met de organisatiedoelstellingen essentieel om succesvol te zijn. Door de technische know-how is onze opdrachtgever uitstekend in staat om met behulp van maatwerk tailor-made hybride- of cloud-oplossingen aan te bieden die passen en werken. Daarnaast beschikt de onderneming een krachtige marketing- en salesorganisatie om verdere groei te realiseren.

De organisatie gaat uitsluitend voor kwaliteit en werkt daarom enkel met gerenommeerde partners zoals Microsoft en Techdata en ze maakt intern gebruik van onder andere Topdesk en Afas.

Overnameprofiel
De onderneming wil de handen in één slaan met een managed service provider waarbij ze onderlinge synergie wil creëren. Dit kan zowel in de vorm van een fusie of gehele overname. Belangrijke thema’s bij de toetsing van uw organisatie zijn:

 • Uw onderneming betreft een managed service provider
 • Bij uw onderneming zijn tussen de 4 en 25 medewerkers werkzaam
 • Het bedrijf beschikt over een open en transparante bedrijfscultuur
 • Kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening staan hoog in het vaandel
 • Uw onderneming verleend bij voorkeur diensten aan opdrachtgevers met 75+ werkplekken
 • Uw onderneming heeft duurzame langdurige relaties opgebouwd met haar klantenkring

Neem contact op
Uw aandelen verzilveren en onderdeel worden van een krachtige lokale IT-dienstverlener waarin zowel uw klanten als uw medewerkers het vertrouwen kunnen vinden? Boek nu uw kennismakingsgesprek wanneer het u uitkomt.

Een persoonlijke kennismaking
Wij nodigen u van harte uit om vrijblijvend contact op te nemen om kennis te maken en met elkaar oriënterend de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard in volledige vertrouwelijkheid voor zowel uw onderneming als die van onze opdrachtgever. Voorafgaand aan de kennismaking ontvangt u een geheimhoudingsverklaring zodat volledige vertrouwelijkheid gegarandeerd is. Na een succesvolle kennismaking ziet het proces er als volgt uit:

 1. Bij de juiste match vindt er informatie-uitwisseling plaats en wordt een bieding uitgebracht
 2. Indien de bieding resoneert vindt kennismaking met huidig management/directie plaats
 3. De randvoorwaarden worden gezamenlijk opgesteld en vormgegeven in een intentieverklaring
 4. Due diligence (boekenonderzoek) wordt uitgevoerd
 5. Koopovereenkomst wordt getekend en overdracht vindt plaats

Tijdslijn
De opdrachtgever heeft tijd vrijgemaakt in februari en maart om de juiste partners te selecteren waarmee een groeipad voor de lange termijn wordt ingezet. Wacht daarom niet te lang met uw reactie. Plan een kennismaking in, bel direct voor een kennismakingsgesprek of vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij contact met u op.

[contact-form-7 id=”2335″ title=”Contact Form”]

Nu niet toe aan verkoop?
Bent u nu niet toe aan een (gedeeltelijke) verkoop maar zal dit mogelijk in de toekomst wel gaan spelen? Dan is een goede voorbereiding onmisbaar. Meer weten hierover? Vul dan ook het contactformulier in om in contact te komen met één van onze specialisten.